Daar ben ik voor gevallen...
die tekst, doe 't lekker zelf....
Begonnen met 3 soorten,
Alfalfa, radijszaad en mosterdzaad..
En we waren slim,
de buurvrouw en ik,
we hebben het radijs en de alfalfa gedeeld,
we hebben het radijs en de alfalfa gedeeld,
zodat we niet heel lang steeds maar hetzelfde soort hoeven te eten.
Het eerste probeersel,
de alfalfa,
ik had nog geen mooi en geschikt bakje,
ik had nog geen mooi en geschikt bakje,
dus maar een leeg bakje van noten gebruikt..
En ja... na 2 dagen begonnen ze te kiemen...
na ongeveer 1 week, een mooi bakje met jonge plantjes
die met smaak opgegeten zijn...
2e probeersel,
de radijszaadjes...
Hier had ik al een mooier plat schaaltje voor gevonden...
want het staat toch wel 1 week op de rand van de kast,
en het oog wil ook wat...;)
Laagje watten erop,
goed nat maken en de zaadjes mooi erover verdelen,
en weer wachten..
deze week had ik het druk denk,
want er zijn alleen maar foto's van dat ze al redelijk groot zijn.
Leuk zicht,
al die babyplantjes met een 'hoedje op'
Ook weer met veel smaak opgegeten,
in en over salades,
want ik eet tegenwoordig zoveel als mogelijk koolhydraat vrij,
veel fruit en groentes,geen dierlijke producten ,
maar dat deed ik toch al nooit,behalve yoghurt en kaas.
En geen kant en klare zooi meer,
waarvoor ze zo veel reclame maken..
Dus...we doen het gewoon zelf..:)
De 3e ronde,
mosterdzaad..
een nog beter plat schaaltje gevonden..
Na 1 dag zat er al een staartje aan..
Als je goed kijkt kun je het zien.
En na 3 dagen staan ze er al goed op..
Ik heb er net even geproefd,
deze zijn echt heel PITTIG..
Las ook tussendoor ergens, dat deze methode van zaadjes laten kiemen en dan opeten,
al heel lang gebeurd, het is dus niets nieuws..
Vroeger nam men ook zaadjes mee op de schepen,
die zaadjes konden gewoon droog mee, dus niet gevoelig voor bederf,
daar hoefde men alleen maar water bij te doen, om ze te laten ontkiemen,
was heel goed om scheurbuik tegen te gaan..
Dit was dus de platte schaaltjes met watten methode,
er is ook nog een weckpot of lege jampot methode..
dan heb je echt "kiemplantjes"
Die potjes methode is wat meer werk,
maar ik wil dit toch ook nog eens proberen..
Fijne zondag..
Dit doe ik eigenlijk nooit, maar aan net werk dat je er mee hebt kan het niet liggen...het is inderdaad heel eenvoudig. En als het dan ook nog eens heel lekker smaakt...!
BeantwoordenVerwijderenFijn weekend nog! Liefs, Ingrid
Bij jou leer ik nog eens wat, wat een goed idee en het staat ook nog leuk.
BeantwoordenVerwijderenEn je hoeft niet lang te wachten om te oogsten.
Jij bent goed zelf bezig....
BeantwoordenVerwijderenLekker,gezond en een lust voor het oog!!!
Fijne zondag!!
Ger
Beste Marian,
BeantwoordenVerwijderenJa, jullie eten zowat hetzelfde als wij hier alleen lukt het zelf zaaien hier niet zo goed. Binnen in huis vanwege de airconditioning die té zeer ontvocht dus dan is het geen prettig klimaat voor kiemplantjes. Buiten is het té heet en laat staan in het kasje...
Maar we eten evengoed vers en gezond.
Prachtige foto's.
Liefs,
Mariette
PS - Ja wat dacht je waarom ze zo reclame maken voor kant en klaar spullen? Dat brengt dik geld op. Dressings voor salades maak ik altijd zelf en daar win je veel mee en ook veel voordeliger èn lekkerder.
Ik doe het op een stukje keukenpapier werkt ook, en het is zo leuk om te doen en inderdaad ook nog erg lekker.
BeantwoordenVerwijderenCorina
Alleen al hoe leuk het er uit ziet, zou je het doen.
BeantwoordenVerwijderenIk eet ongeveer op dezelfde manier als jou, alleen heb ik er nog wel een beetje brood in, daar kan ik niet zonder.
Maar wel veel groente en fruit.
Liefs, Gerry
Wat leuk om te zien zo......en lekker....fijne zondag liefs Ria...x !
BeantwoordenVerwijderenDe zakjes zien er al aantrekkelijk uit, leuk om het spul op te zien komen.
BeantwoordenVerwijderenIk doe dit regelmatig met tuinkers, ook lekker. Het stimuleert om steeds
meer uit te proberen!
Fijne zondag ook! Linda
Oh, dat is leuk. Ik kweek ook kiemplantjes voor op de salade en op mijn broodjes sinds ik van dochterlief een schaaltje van Dille en Kamille heb gehad. Zo lekker knapperig. Ook ik heb wisselend succes, niet alles lukt even goed, maar het zelf opkweken alleen is al leuk om te doen. Ben net als jij al wat foto's aan het verzamelen om een blogpostje erover te maken. Bedankt voor de tip van de kwekerij, ik zal daar beslist gaan bestellen, meer variatie, meer in een zakje en ook nog leuk om te zien. Groetjes, Alice
BeantwoordenVerwijderenLeuk om te zien! Ik deed het op school met de kinderen wel eens maar dan met tuinkers. Ze vonden het altijd prachtig! We deden het ook gewoon op watjes, lukte altijd.
BeantwoordenVerwijderenGroet Trijnie
Leuk! Doet me aan vroeger terugdenken, toen de kids kleiner waren en we dat ook wel eens deden, nu niet meer, en waarom niet eigenlijk.... Moet op zoek naar zaadjes ;)
BeantwoordenVerwijderenLieve groet,
Marian
Wat leuk zeg! Dank je wel voor het meekijken. Leuk idee.
BeantwoordenVerwijderenFijne avond nog.
Liefs,
Noor
Goed van je, zo consequent anders te eten. Supergezond, die kiemgroenten. Ik ben een beetje te lui voor de kweek ;-)
BeantwoordenVerwijderenWij leven al haast 40 jaar vrijwel uitsluitend vegetarisch. Ik zou niet meer anders willen. Maar brood kan ik slecht missen....
Het is een mooi gezicht, al die piepkleine kiemplantjes..
Wat goed van jou Marian...niet veel werk en het lijkt me erg lekker. Je voornemen geen kant en klaar food meer te gebruiken is ook super.. Wij zijn er ook mee bezig maar het wil nog wel eens niet lukken omdat de pubers beginnen te zeuren over het eten en wat lusten zei het liefst...juist ...en ik mij altijd uitsloven met koken....de planten hebben ook nog leuke foto's opgeleverd...fijne week en lieve groet Marjon
BeantwoordenVerwijderenBehalve dat het gezond is, is het ook nog eens leuk om te doen.
BeantwoordenVerwijderenHier staat altijd een schaal met tuinkers, heerlijk op brood of in de sla...
Een goede manier om gezond en bewuster te eten.
Lieve groet, Eefie
Hi Marian, that is cool that you are sprouting your own seeds - in style (referring to your nice flat glass dish in your third attempt ;-)). They are supposed to be sooo... healthy. I did it many years ago with the jar method and it was quite easy. Reading your post you may just have inspired me to pick it up again. Warm regards,
BeantwoordenVerwijderenChristina