Het Thursday thema van deze week is:
Treats ( Candy, Chocolate bar, Cake, Pie, Ice cream, Comfort food...)
Ik heb gekozen voor Comfort food...
Voor mij is dat dit pannetje met appel crumble..
Dit eten we om de dag, om de appelvoorraad een beetje weg te werken.
Gemakkelijk om te maken,
weinig ingrediënten, en heerlijk als lauwwarm toetje..
Tegenwoordig doe ik in het kruimeldeeg
een paar lepeltjes eigen gemaakte speculaaskruiden...
Nog verwarmender van binnen,
een van de ´eisen´ voor comfort food
Recept van de speculaaskruidenmix komt uit het boek:
"Spice Wice"
"Spice Wice"
koken met kruiden en specerijenmixen zonder zout
van meesterkok Michel Hanssen...
Mijn meest gebruikte boek in de keuken,
sinds ik dit heb maak ik alle kruiden en specerijmixen,
mayo´s etc zelf.
Mijn meest gebruikte boek in de keuken,
sinds ik dit heb maak ik alle kruiden en specerijmixen,
mayo´s etc zelf.
Wat een smakelijke invulling van de challenge Marian! Buen proveche.
BeantwoordenVerwijderenDan wens ik je nog veel 'genieten' van dit 'troost'-voedsel...
BeantwoordenVerwijderenGelukkig heb ik die behoefte nooit ;-)
Dat ziet er heerlijk uit ! En bedankt voor de tip, ik wil idd geen zakjes meer gebruiken (doe ik al even niet meer) dus naar dat boek ga ik ook op zoek!
BeantwoordenVerwijderenDit lijkt me heerlijk 'troostvoedsel'!! Niet dat ik het nodig heb om getroost te worden, maar soms mag je jezelf toch even verwennen. En als dat dan ook op een 'gezondere' manier kan, is dat toch meegenomen. Ik ga dus even op zoek via het web naar dit boek om het recept te achterhalen. Want hier liggen ook nog flink wat appeltjes te wachten om mij te 'troosten', hihi....
BeantwoordenVerwijderenLiefs, Peetje
Hmmm...dit ziet er heerlijk uit. Geen straf om dit om de dag lekker naar binnen te werken.
BeantwoordenVerwijderenLiefs, Ingrid
Je zou er zo aan beginnen. Ik vind het zo leuk dat er ook een paar stukjes naast de pan liggen. Ik zou het eerst allemaal netjes opruimen voor de foto.
VerwijderenDaar moet ik ook eens in gaan kijken, want ik heb ook veel appels! De apple crumble ziet er heerlijk uit. Groetjes, Hetty
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er heerlijk uit, Marian.
BeantwoordenVerwijderenDat moet geen straf zijn om als toetje te eten!
Je hebt er mooie foto's van gemaakt.
Liefs, Gerry
Dat lijkt me een lekker toetje .helaas houd ik niet van koken en bakken en dat vind ik best wel eens jammer.Het blogje met vragen staat bij diverse blogsters waaronder Marja en Frederique.Wil je het stokje oppakken gewoon doen !!
BeantwoordenVerwijderenLieve groetjes Elisabeth
http://rammelaars2.blogspot.nl/
Goede tip dit boek........ben echt zakjes moe.....zoveel rommel zit erin.......
BeantwoordenVerwijderenJe appel crumble lijkt me zalig.......ha recept voor me....;)
Kan bijna de kaneel hier ruiken........toefje slagroom........oh......zalig......
Fijn weekend
Liefs
Beste Marian,
BeantwoordenVerwijderenMooie foto's, een beetje in Rembrandtstijl gefotografeerd.
Spice Wise past er mooi bij en lijkt een erg goed boekje voor de actieve keuken. Ja, het is veel beter om heerlijke kruiden te gebruiken dan zout; voor je gezondheid zeer zeker.
Lieve groetjes,
Mariette
Dat ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenOok ik maak graag alles zelf zonder allerlei toegevoegde rommel.
Een erg leuke invulling!