Verslag open hart operatie reparatie Mitralis klep via MIMC

Omdat ik zelf niet de informatie kon vinden die ik zocht,
heb ik een verslagje gemaakt van mijn klep operatie.

Het verloop hoeft natuurlijk niet zo te gaan als bij mij,
niet iedereen is hetzelfde qua genezen, pijnbeleving en revalidatie.

KLIK HIERHieronder informatie van de hartstichting


Vervangen klep via 'sleutelgat' (MIMC)

Het vervangen van de mitralisklep via een kleine opening (sleutelgat) heet ook wel Minimaal Invasieve Mitraalklep Chirurgie of MIMC.
Voor deze ingreep aan de mitralisklep maakt de chirurg een relatief kleine snede in de rechterborstplooi en opent de borstholte, een soort sleutelgat.
Er wordt een camera in de borstholte geplaatst om de chirurgen tijdens de operatie te ondersteunen met beelden. Bij deze ingreep moet het hart stil gelegd worden en is een hartlongmachine nodig. De de chirurg repareert of vervangt de klep via de linkerboezem. Er wordt een tijdelijke pacemakerdraad op de onderwand van de rechterkamer gehecht.
De ingreep aan het hart verloopt hetzelfde als de openhartoperatie, en ook de resultaten zijn vergelijkbaar. Het grootste verschil is dat de opening in de borstkas kleiner is. De patiĆ«nt heeft hierdoor na de operatie minder pijn en herstelt sneller. Een bijkomend voordeel is dat de littekens kleiner zijn.
In principe komen alle patiĆ«nten die een operatie aan de mitralisklep moeten ondergaan komen in aanmerking voor deze ingreep. Ook ingrepen aan de tricuspidaalklep zijn op deze manier mogelijk. De aortaklep is op deze manier niet bereikbaar.

1 opmerking:

  1. Jemig zeg!!! Ik kreeg het werkelijk spaans benauwd toen ik las dat je vaker werd en steeds moest slikken en slikken en dat je ook nog zo'n toeter in je keel had zitten. wat vreselijk. Mijn ega weet dat wat er ook ooit gebeurd ik nooit wakker mag worden met een slang oid in mijn keel. Heb daar nl een trauma van en raak gelijk in paniek als ik niet goed kan slikken. Toen ik dit las was ik echt even benauwd hoor. Ik ben dankbaar dat het jou geholpen heeft maar ik hoop dat ik dit nooit hoef te ondergaan!!!

    BeantwoordenVerwijderen