donderdag 5 november 2015

Thursday challenge...Traktatie..



Het Thursday thema van deze week is:
Treats ( Candy, Chocolate bar, Cake, Pie, Ice cream, Comfort food...)

Ik heb gekozen voor  Comfort food...


Voor mij is dat dit pannetje met appel crumble..
Dit eten we om de dag, om de appelvoorraad een beetje weg te werken.
Gemakkelijk om te maken,
weinig ingrediënten, en heerlijk als lauwwarm toetje..

Tegenwoordig doe ik in het kruimeldeeg 
een paar lepeltjes eigen gemaakte speculaaskruiden...


Nog verwarmender van binnen,
 een van de ´eisen´ voor comfort food

Recept van de speculaaskruidenmix  komt uit het boek:
 "Spice Wice"
 koken met kruiden en specerijenmixen zonder zout
van meesterkok Michel Hanssen...

Mijn meest gebruikte boek in de keuken,
sinds ik dit heb maak ik alle kruiden en specerijmixen,
 mayo´s etc zelf.

Echt een aanrader, voor wie graag kookt en geen
´zakjes´  meer wil gebruiken...



Fijne week nog,




12 opmerkingen:

  1. Wat een smakelijke invulling van de challenge Marian! Buen proveche.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dan wens ik je nog veel 'genieten' van dit 'troost'-voedsel...

    Gelukkig heb ik die behoefte nooit ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er heerlijk uit ! En bedankt voor de tip, ik wil idd geen zakjes meer gebruiken (doe ik al even niet meer) dus naar dat boek ga ik ook op zoek!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit lijkt me heerlijk 'troostvoedsel'!! Niet dat ik het nodig heb om getroost te worden, maar soms mag je jezelf toch even verwennen. En als dat dan ook op een 'gezondere' manier kan, is dat toch meegenomen. Ik ga dus even op zoek via het web naar dit boek om het recept te achterhalen. Want hier liggen ook nog flink wat appeltjes te wachten om mij te 'troosten', hihi....
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hmmm...dit ziet er heerlijk uit. Geen straf om dit om de dag lekker naar binnen te werken.

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je zou er zo aan beginnen. Ik vind het zo leuk dat er ook een paar stukjes naast de pan liggen. Ik zou het eerst allemaal netjes opruimen voor de foto.

      Verwijderen
  6. Daar moet ik ook eens in gaan kijken, want ik heb ook veel appels! De apple crumble ziet er heerlijk uit. Groetjes, Hetty

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat ziet er heerlijk uit, Marian.
    Dat moet geen straf zijn om als toetje te eten!
    Je hebt er mooie foto's van gemaakt.

    Liefs, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat lijkt me een lekker toetje .helaas houd ik niet van koken en bakken en dat vind ik best wel eens jammer.Het blogje met vragen staat bij diverse blogsters waaronder Marja en Frederique.Wil je het stokje oppakken gewoon doen !!
    Lieve groetjes Elisabeth

    http://rammelaars2.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Goede tip dit boek........ben echt zakjes moe.....zoveel rommel zit erin.......
    Je appel crumble lijkt me zalig.......ha recept voor me....;)
    Kan bijna de kaneel hier ruiken........toefje slagroom........oh......zalig......

    Fijn weekend

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Beste Marian,
    Mooie foto's, een beetje in Rembrandtstijl gefotografeerd.
    Spice Wise past er mooi bij en lijkt een erg goed boekje voor de actieve keuken. Ja, het is veel beter om heerlijke kruiden te gebruiken dan zout; voor je gezondheid zeer zeker.
    Lieve groetjes,
    Mariette

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat ziet er heerlijk uit!
    Ook ik maak graag alles zelf zonder allerlei toegevoegde rommel.
    Een erg leuke invulling!

    BeantwoordenVerwijderen